INDUSTRIAL

Prin “lucru la inaltime” se intelege activitatea desfasurata la minim 2m, masurat de la talpile picioarelor lucratorului pana la baza de referinta naturala (solul) sau orice alta baza de referinta artificiala, baza fata de care nu exista pericolul caderii in gol.

Aceasta activitate se poate desfasura pe platforme situate la inaltime, pe acoperisuri, pe turnuri de telecomunicatii, pe centrale eoliene, pe diferite structuri – constructii civile sau industriale – cu scop de construire, mentenanta situatii de urgenta, etc.

Pentru accesul in aceste puncte de lucru se utilizeaza scari, nacele sau sisteme de corzi (alpinism industrial/utilitar).

O multitudine de activitati implica lucru la inaltime – de la spalatul geamurilor pe cladiri pina la reparatii de pale ale elicilor centralelor eoliene sau salvari de la inaltime

Oferta noastra cuprinde:

  • instruire pentru lucru la inaltime – pentru personalul care lucreaza pe acoperisuri, turnuri de telecomunicatii, centrale eoliene, etc. (personal care nu utilizeaza corzi pentru acces)
  • instruire pentru alpinism industrial/utilitar – pentru personalul care lucreaza in corzi
  • instruire pentru salvari de la inaltime sau locuri cu acces dificil
  • inspectii ale echipamentelor individuale de protectie si a celor specifice pentru lucru in coarda
  • audit de securitate – evaluarea sistemelor de protectie, de acces in zone dificile, etc.

Pregatirea personalului pentru acest domeniu se face pe diferite nivele care implica obtinerea unor competente si experiente gradate, prin cursuri teoretice si practice, testate la finalizarea cursurilor cu examen.

Se asigura suport de curs in format electronic.

Cursurile se desfasoara in baza Directivei 2001/45/CE, a Legii securitatii si sanatatii in munca nr.319/2006 şi H.G.1425/2006, art.98 lit.d) – “instruire pentru executarea unor lucrari speciale” si a manualelor tehnice ale echipamentelor si dispozitiilor producatorilor.

Absolventii cursurilor noastre lucreaza in Romania si tari din Uniunea Europeana.